Ορεξη για επενδύσεις

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2009 00:01

Η βελτιωμένη εικόνα του μεταποιητικού τομέα σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Κίνα άνοιξε την όρεξη των επενδυτών για μετοχές και εμπορεύματα, ενώ τους απομάκρυνε από το «ασφαλές καταφύγιο» του δολαρίου.

Στη Wall Street ο S&P 500 σκαρφάλωσε πάνω από τις 1.000 μονάδες για πρώτη φορά από το Νοέμβριο, ενώ σημαντικά κέρδη είχε και ο Dow Jones. Τράπεζες, αυτοκινητοβιομηχανίες και μεταλλευτικές επιχειρήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Η Bank of America σημείωνε άνοδο 5%, η Ford είχε κέρδη πάνω από 6%, ενώ η Freeport McMoRan Copper & Gold έκανε άλμα 8%.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSEurofirst 300 με κέρδη 1,4% αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών. Οι Barclays και HSBC, που ανακοίνωσαν καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα, είχαν κέρδη 6,7% και 5% αντίστοιχα.

Σημαντική άνοδο σημείωσαν και οι πετρελαιοβιομηχανίες, καθώς το αμερικανικό αργό πλησίασε τα 72 δολ. το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης και το μπρεντ στο Λονδίνο ξεπέρασε τα 73 δολ., σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα για το 2009. Σημαντικά κέρδη είχαν επίσης τα βασικά μέταλλα και εμπορεύματα, όπως η ζάχαρη και ο καφές.

Στις αγορές συναλλάγματος το ευρώ ενισχύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του έτους, ξεπερνώντας το 1,44 έναντι του αμερικανικού δολαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα