Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 04 Αυγούστου 2009 05:20
UPD:05:39

Ανοδικά. για τέταρτη ημέρα. κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής υλικών, μετά την άνοδο της τιμής των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, τα υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη της HSBC Holdings Plc και της Panasonic Corp., καθώς και τις υψηλότερες πωλήσεις της Hyundai Motor Co. στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο και της μικρότερης ανταγωνίστριάς της, Rio Tinto Group, σημείωσαν άνοδο μεγαλύτερη του 3% στο Σύδνεϋ. Οι μετοχές της Panasonic, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής τηλεοράσεων «πλάσμα» στον κόσμο, σημείωσαν άνοδο 1,3% στο Τόκιο και της Hyundai Motor Co., της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Νότιας Κοράς, αναρριχήθηκαν 4,1% στη Σεούλ.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 1% φθάνοντας στις 114,20 μονάδες στις 11:01 π.μ. στο Τόκιο. Τις τρεις τελευταίες εβδομάδες ο περιφερειακός δείκτης σημείωσε άνοδο περίπου 15%, καθώς τα καλύτερα από ότι αναμενόταν αποτελέσματα των αμερικανικών και των ασιατικών μετοχών, βελτίωση την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225, σημείωσε άνοδο 1,2%, φθάνοντας στις 10.471,91 μονάδες και όλοι οι δείκτες στις ανοικτές αγορές της περιφέρειας, κινήθηκαν ανοδικά. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi σημείωσε άνοδο 0,9%, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 αναρριχήθηκε 1,5% και στη Νέα Ζηλανδία ο ΝΖΧ 50 κέρδισε 1,7%.

Χθες στις ΗΠΑ ο δείκτης Standard & Poor’s 500 Index ισχυροποιήθηκε κατά 1,5% και έκλεισε πάνω από τις 1.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, εν μέσω αύξησης των προσδοκιών ότι η ύφεση βρίσκεται στο τέλος της καθώς οι ανά τον κόσμο βιομηχανικές δραστηριότητες βελτιώνονται.

Χθες το U.S. Institute for Supply Management είπε ότι ο βιομηχανικός του δείκτης αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα 11 μηνών των 48,9 τον Ιούλιο, ενώ οι οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημείωνε άνοδο στο 46,5. Ο δείκτης κάτω από το 50 καταδεικνύει συρρίκνωση.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 4,9% φθάνοντας σε επίπεδα στα οποία είχε να αναρριχηθεί από τις 3 Οκτωβρίου. Ράλι έκανε το πετρέλαιο κατά 3,1% φθάνοντας στα 71,58 δολ. το βαρέλι χθες στη Νέα Υόρκη και στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 12 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα