Ισορροπίες στο μέτωπο

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2009 00:01

Οριακές μεταβολές είχαν χθες οι δείκτες στις αγορές μετοχών, καθώς οι θετικές ειδήσεις από το μέτωπο της οικονομίας και των εταιρικών ανακοινώσεων αντισταθμίστηκαν από τη διάθεση των επενδυτών να κατοχυρώσουν μέρος των μεγάλων κερδών, που είχαν εξασφαλίσει τις τελευταίες εβδομάδες.

Στη Wall Street ρόλο πρωταγωνιστή είχε η PepsiCo, η οποία ενισχύθηκε περίπου 5%, στον απόηχο της ανακοίνωσης ότι θα εξαγοράσει έναντι 7,8 δισ. δολαρίων την PepsiAmericas και την Pepsi Bottling. Σημαντικά κέρδη είχαν και οι HB Home και Caterpillar χάρη στα θετικά στοιχεία από την αγορά στέγης. Στον αντίποδα πιέσεις δέχθηκαν τίτλοι ενέργειας, πρώτων υλών και τεχνολογίας, που τις προηγούμενες ημέρες είχαν επιδοθεί σε ράλι.

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στην Ευρώπη, όπου ο δείκτης FTSEurofirst 300 τερμάτισε μόλις 2,5 μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με τη Δευτέρα. Πιέσεις δέχθηκαν οι τίτλοι των τραπεζών και των κολοσσών εξόρυξης μετάλλων. Μικρή άνοδο (0,22%), που όμως ήταν αρκετή για να τον φέρει σε υψηλά δέκα μηνών, είχε ο Nikkei στο Τόκιο.

Εν τω μεταξύ πτώση σημείωσαν και οι τιμές του πετρελαίου, εξαιτίας των εκτιμήσεων για αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού. Παρέμειναν ωστόσο πάνω από τα 70 δολ. το βαρέλι. Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο παρέμεινε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα έτους έναντι του ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα