Honda: Αύξηση της παραγωγής

Για την κάλυψη της μεγαλύτερης από το αναμενόμενο ζήτησης στις αναδυόμενες αγορές
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2009 06:58
UPD:07:11

Στην αύξηση της παραγωγής θα προχωρήσει η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Honda Motor Co., για να καλύψει τις υψηλότερες των προβλέψεων πωλήσεις στις αναδυόμενες αγορές.

Η εταιρεία θα κατασκευάσει περίπου 90.000 περισσότερα οχήματα από τον αρχικό της σχεδιασμό για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση στην Κίνα, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, την Ινδονησία και τη Βραζιλία, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του ο οικονομικός της διευθυντής, Yoichi Hojo.

Τον Ιούλιο η Honda αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για την παραγωγή αυτοκινήτων στα 3,295 εκατομμύρια, από την προηγούμενη πρόβλεψη για κατασκευή 3,21 εκατομμυρίων αυτοκινήτων. Επίσης η αυτοκινητοβιομηχανία – με έδρα το Τόκιο – αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της, μετά τα καλύτερα αποτελέσματα των Toyota Motor Corp, Ford Motor Co. και Nissan Motor Co.

Oι μετοχές της Honda σημείωσαν απώλειες 1% φθάνοντας στα 3.010 γιέν η μία στις 10:54 π.μ. στο Τόκιο.

Η εταιρεία προβλέπει ότι τα καθαρά της κέρδη τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2010 θα ανέλθουν σε 55 δισ. γιέν (577 εκατ. δολ.) έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για κέρδη 40 δισ. γιέν.

Η Honda προβλέπει ότι οι πωλήσεις θα ανακάμψουν το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Σημειώνεται ότι το νέο της υβριδικό μοντέλο Insight τον Φεβρουάριο στην Ιαπωνία, τη βοήθησε να διατηρήσει αμετάβλητες τις πωλήσεις της το πρώτο τρίμηνο στα 128.000 αυτοκίνητα.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα