Swiss Re: Απρόσμενες ζημίες το β’ τρίμηνο

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2009 09:31
UPD:09:33

Απρόσμενες ζημίες εμφάνισε η Swiss Reinsurance κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, ως αποτέλεσμα των επιβαρύνσεων από τιτλοποιημένα προϊόντα και του κόστους αντιστάθμισης κινδύνου σε εταιρικά ομόλογα.

Ειδικότερα, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία αντασφάλισης στον κόσμο εμφάνισε ζημίες 381 εκατ. ελβετικών φράγκων (359 εκατ. δολ.) έναντι κερδών 564 εκατ. φράγκων το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν κέρδη 134 εκατ. φράγκων, κατά μέσο όρο.

Η Swiss Re επέστρεψε στην κερδοφορία το πρώτο τρίμηνο, έπειτα από ζημίες – ρεκόρ ύψους 1,75 δισ. φράγκων τους τρεις τελευταίους μήνες του 2008.

Η διοίκησης της ελβετικής εταιρείας, η οποία προχωρά φέτος σε περικοπές τουλάχιστον 1.000 θέσεων εργασίας, εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει κεφάλαια τουλάχιστον 1 δισ. φράγκων το επόμενο 12μηνο από τη μείωση του κινδύνου στο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο.

«Η αστάθεια στη χρηματοοικονομική αγορά και η στροφή στις επενδύσεις χαμηλότερου ρίσκου, η οποία επέτρεψε στη Swiss Re να μειώσει σημαντικά τις εκθέσεις της, πιθανόν να επηρεάσει σοβαρά τη μελλοντική κερδοφορία», υπογραμμίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Από την αρχή της χρονιάς, η μετοχή της έχει υποχωρήσει κατά 35% στη Ζυρίχη, καταγράφοντας τις τρίτες χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των εταιρειών που απαρτίζουν το δείκτη Bloomberg Europe 500 Insurance Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα