Νομ. Πειραιά: Πρόστιμα 215.000 € σε επιχειρήσεις

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2009 12:08

Στην επιβολή 37 προστίμων συνολικού ύψους 215.000 € με γνώμονα την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και του υγιούς ανταγωνισμού προχώρησε το περασμένο τρίμηνο (Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος) η Νομαρχία Πειραιά σε βάρος διαφόρων επιχειρήσεων, οι οποίες υπέπεσαν σε παραβάσεις της κείμενης νομοθεσίας.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν μετά από ελέγχους υπαλλήλων της Διεύθυνσης Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σε επιχειρήσεις, όπως βιομηχανίες, βιοτεχνίες, σούπερ μάρκετ, εισαγωγικές επιχειρήσεις, εταιρείες τροφοδοσίας πλοίων, παρασκευαστήρια, αρτοποιεία κλπ, και παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι διατάξεις της νομοθεσίας.

Οι κυριότερες παραβάσεις για τις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα ήταν η διάθεση στην αγορά Μη Κανονικών – Μη Ασφαλών (π.χ. σπαράγγια σε άλμη, ντραζέ ελίτσες φουντουκιού, ξηρά σύκα, σοκολατάκια, κλπ) και Μη Κανονικών τροφίμων και προϊόντων (π.χ. σογιέλαιο, ισοτονικό ποτό κλπ) μετά τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων από τις χημικές υπηρεσίες του Κράτους με ποσοστό της τάξης του 43 %, η διάθεση στην αγορά τροφίμων χωρίς ενδείξεις στα ελληνικά με 13,5 %, η διάθεση ληγμένων προϊόντων, η είσπραξη ποσού ανώτερου του επιτρεπόμενου σε διατιμημένα προϊόντα και η παραβίαση του νόμου περί προσφορών με 8 %, η διαφορά στην τιμή ενός προϊόντος από το ράφι στο ταμείο με ποσοστό 5 % κ.ο.κ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα η Νομαρχία Πειραιά έχει επιβάλλει για την προστασία των καταναλωτών και της δημόσιας υγείας σε διάφορες επιχειρήσεις 153 πρόστιμα που το συνολικό τους ύψος υπερβαίνει τις 800.000 €.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας υπογράμμισε ότι «Στη Νομαρχία Πειραιά με τους εντατικούς ελέγχους σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης προϊόντων και με την αταλάντευτη πολιτική βούληση σύγκρουσης με την ασυνειδησία, την ανευθυνότητα και την αισχροκέρδεια έχουμε δημιουργήσει ένα ανθεκτικό δίχτυ προστασίας των συμπολιτών μας. Η πολιτική μας όσα χρόνια βρισκόμαστε στη διοίκησή της στα ζητήματα αυτά είναι απλή. Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά. Σύγκρουση με όσους, μικρούς ή μεγάλους, δεν σέβονται τους κανόνες και τους νόμους. Επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων και δημοσιοποίηση των στοιχείων τους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα