Ενσωμάτωση ευρωπαϊκών προτύπων στον κλάδο αλουμινίου

Με δύο νέες ΚΥΑ
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2009 13:57

Δύο νέες Κ.Υ.Α. των Υπουργείων Ανάπτυξης και ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., με τις οποίες ενσωματώνονται εναρμονισμένα ευρωπαϊκά πρότυπα ΕΛΟΤ σε δομικά υλικά του κλάδου αλουμινίου, υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Μπούγας.

Πιο συγκεκριμένα, με τις νέες Κ.Υ.Α., προχωρά η ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών προτύπων (σήμανση CE) σε α) παράθυρα και εξωτερικά συστήματα θυρών για πεζούς χωρίς χαρακτηριστικά πυραντίστασης ή/και διαρροής καπνού και β) εξώφυλλα και εξωτερικές περσίδες, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 παρ.2 του Π.Δ. 334/94 περί «προϊόντων δομικών κατασκευών».

«Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση ευρωπαϊκών προτύπων σε όλο τον κλάδο του αλουμινίου», τονίζει το ΥΠΑΝ σε ανακοίνωσή του.

Υπογραμμίζει επίσης ότι η ενσωμάτωση των προτύπων αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην προστασία των καταναλωτών μέσω της χρήσης εγγυημένων προδιαγραφών.

Οι νέες Κ.Υ.Α. περιλαμβάνουν περισσότερα πληροφοριακά στοιχεία, έτσι ώστε να καθίσταται κατανοητές οι απαιτήσεις που υπάρχουν για τη σήμανση των δομικών υλικών και οι υποχρεώσεις που απορρέουν για όσους τα παράγουν ή εμπορεύονται, αλλά και να επιτυγχάνεται πληρέστερη ενημέρωση των χρηστών των υλικών αυτών.

Επιπλέον η νέα δομή των σχετικών Κ.Υ.Α., θα επιτρέψει στις αρμόδιες αρχές εποπτείας της αγοράς την καλύτερη άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, καθώς περιλαμβάνει περισσότερες τεχνικές πληροφορίες, που καθορίζουν σημαντικές παραμέτρους του ελέγχου, καθώς και υποχρεωτικό τύπο και περιεχόμενο σήμανσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα