Everbright Securities: 1,6 δισ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2009 07:32

Ποσόν 11 δισ. γιουάν (1,6 δισ. δολ.) από την δημόσια εγγραφή της – την πρώτη δημόσια εγγραφή χρηματιστηριακής εταιρείας σε επτά χρόνια στην Κίνα – άντλησε η Everbright Securities Co., καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε αυτήν για να ευνοηθούν από την άνοδο του Χρηματιστηρίου.

Η εταιρεία πούλησε 179 εκατ. μετοχές, ποσοστό 34,5% από τα 520 εκατ. μετοχές που ήταν διαθέσιμες, σε θεσμικούς επενδυτές, προς 21,08 γιουάν η μία, σύμφωνα με τα σημερινά της έγγραφα στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Οι υπόλοιπες 341 εκατ. μετοχές υπερκαλύφθηκαν 116 φορές από θεσμικούς επενδυτές και φυσικά πρόσωπα σε online πώληση. Οι υπόλοιπες που διατέθηκαν offline, σε τιμή κλίμακας από 19 γιουάν έως 21,08 γιουάν η μία, υπερκαλύφθηκαν 124 φορές.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης Shanghai Composite είχε φέτος την τέταρτη καλύτερη επίδοση παγκοσμίως μετά το ράλι του 88% από την έναρξη του Ιανουαρίου.

Η Everbright Securities, η ενδέκατη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Κίνας από πλευράς περιουσιακών στοιχείων πούλησε το 15,2% των μετοχών της. Σύμφωνα με το έγγραφο της δημόσιας εγγραφής τα κεφάλαια από την πώληση των μετοχών της θα χρησιμοποιηθούν για να αναπλήρωση του κεφαλαίου κίνησης.

Οι μετοχές της θα αρχίσουν να διαπραγματεύονται στη Σαγκάη μέχρι τις 19 Αυγούστου.

Η εταιρεία θα αυξήσει τον αριθμό των καταστημάτων της σε περισσότερα από 120 μέσω συγχωνεύσεων, εξαγορών και ίδρυσης νέων, σύμφωνα με το έγγραφο της πώλησης μετοχών.

Τα κέρδη της αυξήθηκαν 20% το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου. Το 2008 τα κέρδη της μειώθηκαν 71% στο 1,37 δισ. γιουάν καθώς η πτώση των μετοχών παγκοσμίως περιόρισε την διαπραγματεύσεις τους.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα