Alapis: Προς ΑΜΚ κατά 294,18 εκατ. €

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2009 09:44

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά €294.180.066 με την καταβολή μετρητών και την έκδοση 980.600.220 νέων κοινών άυλων ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,30, με αναλογία 1 υφιστάμενη προς 1 Νέα Μετοχή και τιμή διάθεσης €0,46 για κάθε μία Νέα Μετοχή, ανακοίνωσε πως προχωρά η Alapis.

Η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρείας, οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο μετόχων της Ε.Χ.Α.Ε, κατά τη σχετική ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων (record date), η οποία θα καθοριστεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Μέσω της Αύξησης, η Alapis «προσδοκά να αντλήσει συνολικά περίπου €451,1 εκ., τα οποία, μετά την αφαίρεση των σχετικών δαπανών, θα διατεθούν για την αποπληρωμή μέρους του βραχυπρόθεσμου δανεισμού, την χρηματοδότηση αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης και την πραγματοποίηση στοχευμένων εξαγορών εταιρειών και λοιπών στοιχείων ενεργητικού προκειμένου να υποστηριχθεί περαιτέρω η στρατηγική ανάπτυξή της στις αγορές της Ελλάδος και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στον τομέα της υγείας, όπως ειδικότερα αναφέρεται στη συνημμένη ειδική έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η χθεσινή Β’ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων ενέκρινε επίσης την πώληση των δικαιωμάτων προτίμησης που αντιστοιχούν στις 71.578.743 ίδιες μετοχές της εταιρείας μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σχετική περίοδο διαπραγμάτευσής τους.

Ακόμη, ενέκρινε τη σύναψη σύμβασης παροχής εγγύησης κάλυψης με τις ABN AMRO Bank N.V., BNP PARIBAS, Deutsche Bank AG, London Branch, Jefferies International Limited και Merrill Lynch International, δυνάμει της οποίας οι Εγγυητές Κάλυψης συμφώνησαν να εξεύρουν «ειδικούς επενδυτές» και κατάλληλους διεθνείς επενδυτές για τη διάθεση τυχόν Αδιάθετων Μετοχών, μέσω διαδικασίας ιδιωτικής τοποθέτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lamda Partners L.P., που λειτουργεί ως ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο (private equity fund), δεσμεύτηκε να συμμετάσχει στην ΑΜΚ, επενδύοντας, είτε άμεσα είτε μέσω εξ ολοκλήρου θυγατρικών της, το ποσό των περίπου €90,2 εκ. προκειμένου να ασκήσει 196.120.044 δικαιώματα προτίμησης που αντιστοιχούν σε ποσοστό 20% των Νέων Μετοχών, αποκτώντας αυτά τα δικαιώματα από τον κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ή/και από την χρηματιστηριακή αγορά.

Στόχος της Alapis είναι να ολοκληρώσει την ΑΜΚ έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, υπό την επιφύλαξη της έγκαιρης λήψης όλων των κανονιστικών και λοιπών εγκρίσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα