Commerzbank: Ζημίες για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2009 10:51
UPD:11:21

Ζημίες για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο εμφάνισε η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, Commerzbank AG, μετά την αύξηση των επισφαλών δανείων και το έλλειμμα που σχετίζεται με τις διαγραφές.

Το δεύτερο τρίμηνο οι ζημίες της διαμορφώθηκαν στα 746 εκατ. ευρώ (1,07 δισ. δολ.) έναντι κερδών ύψους 817 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Κατά μέσον όρο 12 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι οι ζημίες της Commerzbank θα ανέρχονταν σε 648 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάρτιν Μπλέσινγκ, αναγκάστηκε να ζητήσει κεφάλαια 18,2 δισ. ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση για να μπορέσει η τράπεζα να ανταπεξέλθει της οικονομικής κρίσης, της χειρότερης από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Τον Ιανουάριο, η εξαγορά της Dresdner Bank επιβάρυνε την Commerzbank με τοξικά στοιχεία πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι μετοχές της Commerzbank έχουν υποχωρήσει κατά 11% στη Φρανκφούρτη από τις αρχές της χρονιάς, καταγράφοντας τις τέταρτες χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των 63 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα