Σταθεροποιείται το ευρώ

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2009 12:05

Σταθεροποιητικά – κοντά στα υψηλότερα επίπεδα πολλών μηνών – κινούνται σήμερα ευρώ και στερλίνα, εν αναμονή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και της Τράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) για τα επιτόκια.

Τόσο η ΕΚΤ όσο και η ΒοΕ αναμένεται να διατηρήσουν τα επιτόκιά τους σταθερά στο 1,0% και 0,5% αντίστοιχα. Το ενδιαφέρον στρέφεται πάντως στο κατά πόσο οι τράπεζες θα τηρήσουν σήμερα μια πιο αισιόδοξη στάση όσον αφορά στην οικονομία.

«Το δολάριο διαφοροποιείται ελαφρά έναντι του ευρώ και της στερλίνας και όλοι περιμένουν να δουν τι θα κάνουν οι κεντρικές τράπεζες, και ειδικότερα αν η ΒοΕ θα αυξήσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης», τονίζει αναλυτής της Nordea.

Η ΒοΕ θα ανακοινώσει την απόφασή της στις 14:00 (ώρα Ελλάδος), ενώ στις 14:45 θα ανακοινωθεί η απόφαση της ΕΚΤ. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, στις 15:30.

Στις 11:49, το ευρώ διαμορφωνόταν στα 1,4399 δολάρια, κοντά στο υψηλό έτους των 1,4448 στο οποίο αναρριχήθηκε χθες. Η στερλίνα διαμορφωνόταν στα 1,6985 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα