Τρισέ: Επιβραδύνεται η συρρίκνωση της οικονομίας

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2009 16:06
UPD:16:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι ο ρυθμός συρρίκνωσης της οικονομίας στην Ευρωζώνη επιβραδύνεται, επεσήμανε σήμερα ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν Κλοντ Τρισέ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Φρανκφούρτη.

«Η οικονομική δραστηριότητα πιθανόν να παραμείνει αδύναμη για το υπόλοιπο του έτους, αν και ο ρυθμός της συρρίκνωσης είναι ξεκάθαρο πως επιβραδύνεται», ανέφερε.

Λίγο νωρίτερα, η ΕΚΤ είχε αποφασίσει να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 1%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Ο Τρισέ χαρακτήρισε «κατάλληλο» το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων και τόνισε πως οι κίνδυνοι τόσο για την οικονομία όσο και για τον πληθωρισμό είναι ισορροπημένοι.

Η μείωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη κατά 0,6% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο ήταν αναμενόμενη, τόνισε, εξηγώντας πως αντικατοπτρίζει τις συνέπειες από την εκτίναξη των τιμών των εμπορευμάτων πριν από ένα χρόνο. Ο αρνητικός πληθωρισμός είναι προσωρινός, υπογράμμισε ο διοικητής της ΕΚΤ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα