Τελείωσαν τα έργα υποδομής στο ΒΙ.ΠΑ. Σχιστού

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2001 16:25

Ολοκληρώθηκε το σχέδιο μετεγκατάστασης επιχειρήσεων με δραστηριότητες συναφείς του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου στο Βιομηχανικό Πάρκο (ΒΙ.ΠΑ) Σχιστού, καθώς τελείωσαν τα έργα υποδομής στις εγκαταστάσεις του Πάρκου.

Με τον τρόπο αυτό, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, αναμένεται να μειωθεί σημαντικά η συγκέντρωση των εν λόγω επιχειρήσεων σε ήδη βεβαρημένες Ζώνες, όπως αυτές του Πειραιά και του Περάματος, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στις παραπάνω περιοχές.

Εξάλλου, την περασμένη Τετάρτη η ΕΤΒΑ δημοσίευσε την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για αγορά βιομηχανικού οικοπέδου από επιχειρήσεις μέσης και χαμηλής όχλησης (χυτήρια και άλλες μορφές επιχειρήσεων που έχουν σχέση με ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες) με σκοπό τη μετεγκατάστασή τους στο ΒΙ.ΠΑ Σχιστού.

Οι αιτήσεις για αγορά οικοπέδων θα υποβληθούν εγγράφως μέσω ειδικής αίτησης που μπορούν να προμηθεύονται οι ενδιαφερόμενοι, μαζί με το πληροφοριακό υλικό για τα κριτήρια αξιολόγησης και τις τιμές πώλησης των οικοπέδων, από τα γραφεία της ΕΤΒΑ και για το διάστημα από 3 έως 31 Δεκεμβρίου.

Τέλος, η αξιολόγηση των αιτήσεων, η πρόταση χωροθέτησης των μονάδων και η κατάτμηση των οικοπέδων θα γίνει από την Επιτροπή Ειδικών Τεχνικών και Επιστημόνων, που έχει συσταθεί με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα