Tsingtao: Αυξήθηκαν κατά 68% τα κέρδη

Μετά την αύξηση των πωλήσεων μπύρας στην Κίνα
Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2009 08:21
UPD:09:55

Αύξηση 68% σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Tsingtao Brewery Co., της δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιΐας της Κίνας από πλευράς όγκου πωλήσεων, καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις μπύρας ενώ το κόστος του κριθαριού μειώθηκε.

Τα καθαρά κέρδη της το εξάμηνο που έληξε τον Ιούνιο αυξήθηκαν στα 639,8 εκατ. γιουάν (94 εκατ. δολ.) από 381,1 εκατ. γιουάν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Η αύξηση των κερδών ήταν η μεγαλύτερη από το δεύτερο εξάμηνο του 2006.

Ο επικεφαλής της ζυθοποιΐας, Jin Zhiguo, αναδιοργανώνει τη διοίκηση της εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε πριν από περίπου έναν αιώνα από Γερμανούς μετανάστες στην κινεζική πόλη Κουϊνγκντάο. Οι πωλήσεις σε όγκο αυξήθηκαν κατά 12,9%, βοηθώντας την εταιρεία να κερδίσει έδαφος.

Οι μετοχές της Tsingtao σημείωσαν άνοδο 0,7% φθάνοντας στις 10:25 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ στα 27,10 δολ. Χονγκ Κονγκ. Φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 67%, μεγαλύτερη του δείκτη Hang Seng ο οποίος κέρδισε φέτος ποσοστό 44%.

Οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Σαγκάη μετοχές της ζυθοποιΐας σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση στα 28,51 γιουάν και φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 43%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του κριθαριού, μία από τις βασικές πρώτες ύλες παραγωγής μπύρας, μειώθηκε κατά 35% στα 201,7 δολ. Αυστραλίας (170 δολ. ΗΠΑ) ο μετρικός τόνος το δωδεκάμηνο που έληξε τον Ιούνιο, από τα επίπεδα - ρεκόρ των 312,3 δολ. Αυστραλίας ο μετρικός τόνος, πριν από ένα χρόνο. Η Αυστραλία και ο Καναδάς είναι οι μεγαλύτερες χώρες εξαγωγής του δημητριακού στην Κίνα, σύμφωνα με τα τελωνεία της χώρας.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα