Επέστρεψε στα κέρδη η AIG

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2009 15:15
UPD:15:20

Τα πρώτα κέρδη έπειτα από επτά τρίμηνα ανακοίνωσε σήμερα η American International Group (AIG), χάρη στη συρρίκνωση των ζημιών από επενδύσεις. Η μετοχή της ενισχύεται κατά 10% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα, η ασφαλιστική εταιρεία, που διασώθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση, εμφάνισε καθαρά κέρδη 1,82 δισ. δολαρίων έναντι ζημιών 5,36 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Τα λειτουργικά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,57 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τα 1,07 δολάρια ανά μετοχή που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Τα αποτελέσματα της AIG ενδεχομένως να μειώσουν τις πιέσεις προς το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Ρόμπερτ Μπένμος – τον πέμπτο που αναλαμβάνει τα ηνία της από το 2005. Ο πρώην επικεφαλής της MetLife, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Έντουαρντ Λίντι την επόμενη εβδομάδα, θα πρέπει να προχωρήσει σε πώληση μονάδων της AIG προκειμένου να αποπληρώσει κρατικά δάνεια.

Ο αμερικανικός όμιλος έχει ανακοινώσει καθαρές ζημίες άνω των 100 δισ. δολαρίων στα έξι τρίμηνα μέχρι τις 31 Μαρτίου, ως αποτέλεσμα των επενδύσεων στην αγορά κατοικίας.

Οι μετοχές της AIG ενισχύονταν νωρίτερα στη Νέα Υόρκη κατά 2,22 δολάρια στα 24,75 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα