Μάρακ: Συμμετοχή στο ερευνητικό έργο «Προμηθέας»

Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2009 16:40

Στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό έργο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ «Prometheus», το οποίο εντάσσεται στον τομέα της ρομποτικής στο 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο, μετέχει η Μάρακ Ηλεκτρονική.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη βασικών μεθόδων ικανών να διασυνδέσουν χαρακτηριστικά διαφορετικών τύπων αισθητήρων, όπως κάμερες, laser, μικρόφωνα, αισθητήρες κίνησης, με αυτοματοποιημένες βάσεις γνωστικών δεδομένων ώστε να καταλαβαίνουμε και αναγνωρίζουμε ανθρώπινη συμπεριφορά σε πολυσύνθετους κλειστούς χώρους, είτε ατομικά, είτε σε συλλογικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σύστημα που ερμηνεύει και προβλέπει την ανθρώπινη συμπεριφορά με τη χρήση διαφορετικών αισθητήρων και στηρίζεται στις δομές που δημιουργούνται με την εφαρμογή στοχαστικών μοντέλων.

Η Μάρακ έχει αναλάβει το συντονισμό και την ευθύνη της ολοκλήρωσης και παρουσίασης του τελικού προς επίδειξη αποτελέσματος, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2010. Η χρηματοδότηση της εταιρείας για το έργο αυτό ανέρχεται στο ποσό των 305.955 ευρώ.

Στο έργο επίσης μετέχουν η Σχολή Ηλ. Μηχ. Του Πανεπιστημίου Πατρών, το Τμήμα Ακουστικής του ΤΕΙ Ρεθύμνου, η F.O.I από τη Σουηδία, το Πολυτεχνείο Μονάχου, το Πολυτεχνείο της Κοϊμπρα από την Πορτογαλία και η εταιρεία Probayes από τη Γαλλία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα