Σταθεροποιούνται οι τιμές πετρελαίου

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009 09:29
UPD:09:39

Σταθεροποιημένες κοντά στα 71 δολάρια το βαρέλι είναι σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», ανακτώντας της απώλειες που κατέγραφαν νωρίτερα, καθώς η άνοδος των ασιατικών χρηματιστηρίων ενέτεινε τις προσδοκίες για ανάκαμψη της οικονομίας.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,1%. Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν και από τις μικρές απώλειες του δολαρίου – έπειτα από την άνοδο άνω του 1% που εμφάνισε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Στις 08:39 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού παρέμενε σταθερή στα 70,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ σταθερή στα 73,59 δολάρια το βαρέλι ήταν και η τιμή του Brent στο Λονδίνο.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν περισσότερο από 2%, στον απόηχο ενθαρρυντικών οικονομικών αποτελεσμάτων και μακροοικονομικών στοιχείων, τα οποία πυροδότησαν ελπίδες για αύξηση της ζήτησης καυσίμων.

Την Παρασκευή αναρριχήθηκαν σε υψηλά πέντε εβδομάδων. Παρόλα αυτά, έκλεισαν με απώλειες άνω του ενός δολαρίου – καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 29 Ιουλίου - μετά την απρόσμενη άνοδο του δολαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα