Συνεργασία ΧΑΑ - ΧΠΑ με ΧΑΚ

Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2000 18:39
UPD:18:50

Πλαίσιο ευρείας συνεργασίας του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών με το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου συμφωνήθηκε σήμερα στην Κύπρο μεταξύ του προέδρου του ΧΑΑ και ΧΠΑ κ. Παναγιώτη Αλεξάκη και του προέδρου του Χρηματιστηρίου της Κύπρου κ. Πάρι Π. Λένα.

Οσον αφορά στη συνεργασία του Χρηματιστηρίου Αθηνών με το ΧΑΚ, συμφωνήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1. Εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία της αγοράς μετοχών σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε

2. Εναρμόνιση των συστημάτων συναλλαγών

3. Δημιουργία δικτύου χρηματιστηριακών συναλλαγών

4. Οργάνωση διάχυσης πληροφόρησης

5. Υλοποίηση συστήματος παρακολούθησης συναλλαγών

6. Ανάπτυξη τεχνογνωσίας στη Σύνθεση Δεικτών και Ορισμού Κλάδων και μελλοντική έκδοση κοινού δείκτη και άλλων προϊόντων.

Οσον αφορά τα παράγωγα:

1. Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου επιθυμεί να δημιουργήσει τμήμα παράγωγων προϊόντων και εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για συνεργασία με το ΧΠΑ. Το Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών αποδέχεται τη συνεργασία η οποία θα πάρει τη μορφή μεταφοράς τεχνογνωσίας.

2. To ΧΠΑ και τπ ΧΑΚ συμφωνούν να προχωρήσουν στη δημιουργία κοινής πλατφόρμας για τη διεξαγωγή και εκκαθάριση των συναλλαγών σε παράγωγα προϊόντα.

3. Θα προσαρμόσουν το θεσμικό και κανονιστικό τους πλαίσιο, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στα μέλη το ενός Χρηματιστηρίου να είνα ταυτόχρονα και μέλη του άλλου και τα παράγωγα προϊόντα του ΧΠΑ και του ΧΑΚ να διαπραγματεύονται ταυτόχρονα και στα δύο Χρηματιστήρια.

4. Το ΧΠΑ και το ΧΑΚ επιθυμούν να συνεργαστούν για την πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων για την προώθηση των εργασιών τους μέσω της κοινής πλατφόρμας συναλλαγών και εκκαθάρισης παράγωγων προϊόντων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Νοτιοανατολικής Μεσογείου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα