Aspis Bank: Ζημιές 30,5 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009 18:24

Ζημίες, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ύψους 30,5 εκατ. ευρώ κατέγραψε ο όμιλος της Aspis Bank το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Ομίλου, οι ζημιές αποδίδονται στον περιορισμό της ανάπτυξης των εργασιών, γεγονός το οποίο δεν αντισταθμίστηκε από τη μείωση των εξόδων από τόκους και τη μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 21%.

Σημειώνεται επίσης πως η συγκράτηση της ανάπτυξης των χορηγητικών εργασιών της τράπεζας είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των καθαρών εσόδων από προμήθειες κατά 23% σε 9 εκατ. ευρώ, έναντι 12 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2008. Τα κέρδη από χρηματοοικονομικές πράξεις διαμορφώθηκαν σε 1,8 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 0,8 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2008.

Η υλοποίηση του προγράμματος μείωσης των λειτουργικών δαπανών είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 21% σε 44,6 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις, ως αποτέλεσμα της αναπροσαρμοσμένης πολιτικής περί προβλέψεων και του δυσμενούς οικονομικού κλίματος, αυξήθηκαν κατά 49% και ανήλθαν σε 16 εκατ. ευρώ, έναντι 11 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2008.

Αναφέρεται ακόμη πως το ενεργητικό αυξήθηκε κατά 1% σε 2,65 δισ. ευρώ από 2,62 δισ. ευρώ στα τέλη του 2008. Οι χρηματοδοτήσεις μετά από προβλέψεις μειώθηκαν κατά 5,6% σε 2 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 11% σε 2,21 δισ. ευρώ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και με δεδομένα την υψηλή ρευστότητα που ήδη διαθέτει η τράπεζα και τη θωράκισή της έναντι μελλοντικών κινδύνων μέσω του σχηματισμού αυξημένων προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις, η διοίκηση της Aspis Bank είναι αισιόδοξη για την επαναφορά σε κερδοφορία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα