Μεντβέντεφ: Η Ρωσία πρέπει να μεταρρυθμίσει την οικονομία της

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009 20:28

Στην εκτίμηση πως η χώρα του πρέπει να μεταρρυθμίσει την οικονομία της, η οποία βασίζεται στην πώληση υδρογονανθράκων, προκειμένου να βγει από το «αδιέξοδο», προέβη σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Δεν θα πρέπει η ανάπτυξη να γίνεται κατ' αυτόν τον τρόπο στο μέλλον. Πρόκειται για αδιέξοδο. Διαφορετικά, η οικονομία μας δεν έχει μέλλον» ανέφερε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με δηλώσεις του που αναμεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι NTV.

«Η Ρωσία χρειάζεται να πάει μπροστά, όμως για την ώρα δεν γίνονται βήματα προς τα εμπρός. Κάνουμε κύκλους, όπως το έδειξε η κρίση», πρόσθεσε.

Η Ρωσία γνώρισε τα τελευταία χρόνια, χάρη στα έσοδά της από τις πωλήσεις καυσίμων, πολύ υψηλά ποσοστά ανάπτυξης: 5,6% το 2008, 8,1% το 2007 και 7,7% το 2006.

«Όμως μόλις σημειώθηκε η κρίση, καταρρεύσαμε. Και καταρρεύσαμε πιο έντονα από πολλές άλλες χώρες. Γιατί; Επειδή δεν αλλάξαμε τη δομή της οικονομίας μας. Η οικονομία μας βασίζεται στους υδρογονάνθρακες, τους φυσικούς πόρους και τις εξαγωγές τους», παραδέχτηκε ο Ρώσος πρόεδρος.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα