Resolution: Προς εξαγορά της Friends Provident

Έναντι 3,1 δισ. δολαρίων
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009 10:02
UPD:10:08

Στην εξαγορά της Friends Provident συμφώνησε να προχωρήσει η Resolution έναντι συνολικού τιμήματος 1,86 δισ. στερλινών (3,1 δισ. δολ.).

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η εταιρεία του Κλάιβ Κάουντερι θα καταβάλει 0,9 νέες μετοχές για κάθε μετοχή της Friends Provident. Η προσφορά περιλαμβάνει την εναλλακτική επιλογή της καταβολής μετρητών ύψους 500 εκατ. στερλινών για τις πρώτες 2.5000 μετοχές που κατέχει ο κάθε επενδυτής της Friends Provident.

«Ανυπομονούμε να διαδραματίσουμε ένα σημαντικό ρόλο στην ενοποίηση της βιομηχανίας και να αναδιαμορφώσουμε το νέο επιχειρηματικό τοπίο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Friends Provident, Τρέβορ Μάθιους.

Η Resolution επιχείρησε για πρώτη φορά να αγοράσει τη βρετανική ασφαλιστική εταιρεία τον περασμένο μήνα, έχοντας συγκεντρώσει 660 εκατ. στερλίνες μέσω πώλησης μετοχών το Δεκέμβριο.

Η Friends Provident προχωρά σε περικοπές θέσεων εργασίας, κλείνει γραφεία και περιορίζει τις νέες επιχειρήσεις της, σε μια προσπάθεια να μειώσει τις δαπάνες και να επικεντρωθεί στην πώληση συνταξιοδοτικών σχεδίων σε επιχειρήσεις και σε συμβόλαια προστασίας εισοδήματος στη Βρετανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα