ΥΠΑΝ: «Η αυξημένη ζήτηση επηρεάζει τις τιμές των καυσίμων»

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009 15:20

Η Ελλάδα είναι η 8η φθηνότερη χώρα της Ε.Ε. στην τιμή της αμόλυβδης, επανέλαβε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Κωστής Μουσουρούλης, ερωτηθείς για την πορεία της τιμής της αμόλυβδης. Όσον αφορά τις τουριστικές περιοχές, ο γ.γ. υποστήριξε ότι η αυξημένη ζήτηση επηρεάζει τις τιμές των καυσίμων.

«Σε σχέση με την εποχικότητα της ζήτησης, είναι γεγονός ότι σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, λόγω αυτής της εποχικότητας, υπάρχει αυξημένη ζήτηση, η οποία επηρεάζει τις τιμές των καυσίμων. Το υπουργείο, πέρα από τα θεσμικά μέτρα που έχει λάβει, συνεχίζει εντατικά τους ελέγχους. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, βρίσκονται σε εξέλιξη έλεγχοι κυρίως στα νησιά του βόρειου Αιγαίου και στις εθνικές οδούς», δήλωσε ο κ. Μουσουρούλης και πρόσθεσε:

«Σε συνεργασία, δε, με την ΥΠΕΕ, την υπηρεσία των ειδικών ελέγχων, το πρώην ΣΔΟΕ, κάνουμε διαρκείς ελέγχους στην αγορά, στη λιανική και στις εταιρείες εμπορίας. Να θυμίσω, επίσης, ότι με τα πρόσφατα μέτρα που πήραμε, τα ΚΕΔΑΚ, τα ειδικά θεσμικά όργανα του Υπουργείου για τους ελέγχους, επεκτείνονται και στο κοστολογικό κομμάτι των ελέγχων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα