Μετοχές σε κλοιό πιέσεων

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009 00:01

Νέες προειδοποιήσεις για επίμονους κινδύνους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα έθεσαν σε κλοιό πιέσεων τις μετοχές των τραπεζών και κράτησαν τους δείκτες των κεφαλαιαγορών σε αρνητικό έδαφος.

Στη Wall Street κολοσσοί όπως οι: Bank of America, JP Morgan και Citigroup κατέγραφαν απώλειες της τάξης του 4%, ενώ ακόμη μεγαλύτερη πτώση σημείωναν οι τίτλοι περιφερειακών τραπεζών, οι οποίες όπως επεσήμανε η αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου θα χρειαστούν άμεσα επιπλέον κεφάλαια, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στον αυξανόμενο όγκο των επισφαλών δανείων.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στην Ευρώπη με τις μεγάλες τράπεζες όπως οι: Deutsche Bank και Lloyds να καταγράφουν απώλειες άνω του 4%. Στο κόκκινο βρέθηκαν όμως και οι κλάδοι ενέργειας και πρώτων υλών, εν μέσω πιέσεων στις τιμές των εμπορευμάτων.

Το αργό πετρέλαιο στην αγορά της Νέας Υόρκης υποχώρησε κάτω από τα 70 δολ. το βαρέλι, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι τιμές των βασικών μετάλλων.

Στις αγορές συναλλάγματος πρωταγωνιστικό ρόλο είχε χθες το γιεν. Το ιαπωνικό νόμισμα κέρδισε σημαντικό έδαφος τόσο έναντι του δολαρίου όσο και έναντι του ευρώ. Αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον στην αγορά κρατικού χρέους, με τον όγκο συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να ενισχύεται σημαντικά. Η διαφορά απόδοσης ανάμεσα στο δεκαετές ελληνικό ομόλογο και τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο παρέμεινε σε χαμηλά 10 μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα