Κάτω από τα 70 δολ. το βαρέλι η τιμή του αργού στην Ασία

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2009 08:50

Κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι διαπραγματεύεται η τιμή του αργού στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τους ρυθμούς ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας.

Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου κατέγραφε οριακή άνοδο κατά 4 σεντς στα 69,49 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ υποχωρούσε κατά 15 σεντς στα 72,31 δολάρια το βαρέλι.

Χθες, στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού υποχώρησε κάτω από τα 70 δολάρια και έκλεισε με πτώση κατά 1,15 δολάρια στα 69,45 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο,η τιμή του Μπρεντ έκλεισε επίσης με πτώση κατά 1,04 δολάρια στα 72,46 δολάρια το βαρέλι.

Στην υποχώρηση των τιμών συνέβαλε η έκθεση του ΟΠΕΚ που αναφέρει ότι αναμένεται ότι η προσφορά πετρελαίου θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τη ζήτηση.

Η προγραμματισμένη για σήμερα εβδομαδιαία ανακοίνωση για τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα αναμένεται να ασκήσει επίσης νέες πιέσεις στις τιμές του μαύρου χρυσού,καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα φανεί ότι υπάρχει μείωση της ζήτησης. Οι αναλυτές αναμένουν αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού κατά 700.000 βαρέλια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα