Opel: Αναθεωρημένη πρόταση από Magna

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009 16:37
UPD:16:41

Νέες οικονομικές δεσμεύσεις από τη γερμανική κυβέρνηση ζήτησε η General Motors προκειμένου να στηρίξει την αναθεωρημένη πρόταση που έλαβε σήμερα από τη Magna International και τη ρωσική Sberbank για την Opel.

«Είχαμε μια προσφορά από τη Magna και τη Sberbank σήμερα το πρωί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της GM Κρίστοφερ Πρόις στο Bloomberg, σημειώνοντας πως η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ζήτησε «ένα περίγραμμα του χρηματοδοτικού πακέτου που θα δώσει η γερμανική κυβέρνηση» μαζί με την πρόταση.

Ο συν-επικεφαλής της καναδικής εταιρείας Ζίγκφριντ Βουλφ δήλωσε σήμερα ότι η Magna «απέστειλε ένα συμβόλαιο το οποίο μπορεί να υπογραφεί». «Έχουμε μια συμφωνία σε όλα τα σημεία μεταξύ των συνεταίρων μας, Sberbank, Magna και General Motors. Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν πλέον ανοιχτά θέματα», τόνισε.

Αν και η GM έχει ήδη δεχθεί πρόταση για την Opel από τη βελγική RHJ International, οι γερμανικές αρχές δεν συμφωνούν με τους όρους της συγκεκριμένης προσφοράς. Σύμφωνα με τον Πρόις, μόλις η γερμανική κυβέρνηση παρουσιάσει τη δική της προσφορά που θα συνοδεύει την πρόταση της Magna, τότε θα συζητηθούν οι επιλογές για την Opel με το δ.σ. της GM.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα