Προτάσεις ΣΥΝ για τη στήριξη των ΜμΕ

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009 17:19
UPD:17:20

Έξι προτάσεις για την άμεση ενίσχυση και στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εν μέσω οικονομικής κρίσης παρουσίασε σήμερα ο Συνασπισμός.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα, τον συντονιστή της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Θεωνά και το μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ, Βαγγέλη Πιλάλη, επισκέφθηκε σήμερα την ΓΕΣΕΒΕΕ, όπου συζήτησαν για τα αναγκαία μέτρα στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματός του, οι οποίες έχουν ως εξής:

«Πρώτον: Να υπάρξει ουσιαστική και γενναία ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με κρατική εγγύηση και χωρίς καθυστερήσεις.

Δεύτερον: Να παγώσουν οι δανειακές υποχρεώσεις των πολύ μικρών επιχειρήσεων προς τις τράπεζες για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Τρίτον: Να καταργηθεί η «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε.» που έχει μαυρίσει σχεδόν τη μισή Ελλάδα και να αντικατασταθεί από μια δημόσια υπηρεσία που θα λειτουργεί με κοινωνικούς όρους και κριτήρια.

Τέταρτον: Να υπάρξει δημόσιος έλεγχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσω της εθνικοποίησης της Εθνικής Τράπεζας αλλά και με την ίδρυση μιας Τράπεζας Ειδικού Σκοπού για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις προκειμένου να στηρίξει την πραγματική οικονομία και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Πέμπτον: Να υπάρξει αλλαγή της νομοθεσίας για την εμπορική χωροταξία ώστε να σταματήσει πια αυτό το φαινόμενο να φυτρώνουν τα MALL στον αστικό ιστό σαν τα μανιτάρια.

Έκτον: Να υπάρξει ουσιαστική στήριξη του ασφαλιστικού ταμείου των μικρομεσαίων επαγγελματιών το οποίο, αν δεν στηριχθεί οικονομικά και ουσιαστικά από την κυβέρνηση, δεν θα μπορέσει να επιβιώσει».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα