Sony Ericsson: Τα ηνία αναλαμβάνει ο Νόρντμπεργκ

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009 13:01

Ο Μπερτ Νόρντμπεργκ θα τεθεί επικεφαλής της Sony Ericsson στις 15 Οκτωβρίου εν όψει της συνταξιοδότησης του σημερινού διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, Ντικ Κομιγιάμα, ο οποίος θα συνταξιοδοτηθεί στο τέλος του έτους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Την ίδια ημερομηνία ο διευθύνων σύμβουλος της Sony, Χαουαρντ Στρινγκερ, θα διοριστεί πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας στη θέση του Καρλ-Ένρικ Σβάνμπεργκ, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα προέδρου στη BP τον Ιανουάριο.

«Ο Μπερτ Νορντμπεργκ έχει εξαιρετικό ιστορικό στον τομέα της ευθυγράμμισης επιχειρήσεων και έπαιξε κρίσιμο ρόλο στον μετασχηματισμό της Ericsson τα έτη 2002-2003», επισήμανε σε δήλωσή του ο Σβάνμπεργκ. «Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει το έργο του Ντικ και θα καθοδηγήσει τη Sony Ericsson στα πρώτα βήματα του μετασχηματισμού της», συμπλήρωσε.

Έντονη είναι η φημολογία για διάσπαση της κοινοπραξίας στη μέση, μετά τις μεγάλες ζημιές που έχει καταγράψει η μετοχή της Sony Ericsson. Τις φήμες αυτές διαψεύδουν οι διοικήσεις των δύο εταιρειών υπογραμμίζοντας ότι υποστηρίζουν απόλυτα τον εγχείρημα και είναι διατεθειμένες να το στηρίξουν με περισσότερα κεφάλαια εάν χρειαστεί.

Πηγή: The Financial Times



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα