Νέα πτώση της τιμής του πετρελαίου

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009 16:56

Στα χαμηλά του τρέχοντος μήνα υποχώρησε σήμερα το πετρέλαιο, η τιμή του οποίου διαμορφώθηκε στα 66 δολάρια/βαρέλι, εξαιτίας της εντεινόμενης αβεβαιότητας των επενδυτών όσον αφορά στο ρυθμό οικονομικής ανάκαμψης και στο ενδεχόμενο αποκατάστασης της ζήτησης.

«Η αγορά είναι πολύ αδύναμη και εξακολουθεί να κινείται σύμφωνα με το καθοδικό κλίμα της Παρασκευής μετά την πτώση των χρηματιστηρίων και την επιφυλακτική διάθεση έναντι της ζήτησης», σχολιάζει ο Κρίστοφερ Μπίλιου, χρηματιστής στην Bache Commodities.

Πτώση της τάξεως του 1,31 δολαρίων σημείωσαν οι προθεσμιακές συμβάσεις αργού πετρελαίου το Σεπτέμβριο, καταλήγοντας στα 66,20 δολάρια, ενώ στη διάρκεια της ημέρας οι τιμές έφτασαν τα επίπεδα των 65,65 δολαρίων –το χαμηλότερο επίπεδο μετά τις 31 Ιουλίου. Το μπεντ του Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 1,40 δολάρια στα 70,04 δολάρια το βαρέλι. Πτώση σημείωσαν και οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά τις απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια. Σε επίπεδο νομισμάτων, το δολάριο ανατιμήθηκε έναντι μιας σειράς νομισμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα