Απαισιόδοξοι οι Αμερικανοί για την οικονομία και τα οικονομικά τους

Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009 20:43

Η πλειονότητα των Αμερικανών θεωρεί ότι το σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας, ύψους 787 δισ. δολαρίων, δεν είχε μέχρι στιγμής κανένα θετικό αντίκτυπο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Gallup για την εφημερίδα USA Today.

Ειδικότερα, το 41% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι αυτό έγινε για να βελτιωθεί η κατάσταση της οικονομίας, το 57% κρίνει ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε έως σήμερα και μάλλον η κατάσταση έχει χειροτερέψει από το 2007.

Μόνο το 18% των ερωτηθέντων πιστεύει πως έχει βελτιωθεί η προσωπική του οικονομική κατάσταση, ενώ το 68% δεν βλέπει καμία απολύτως αλλαγή.

Το εάν θα βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η οικονομία με βάση το σχέδιο ανάκαμψης είναι ένα ερώτημα που δίχασε τους ερωτηθέντες Αμερικανούς: το 38% εκτιμά ότι θα βελτιωθεί, ενώ ένα άλλο 38% θεωρεί πως η κατάσταση θα χειροτερέψει.

Σε προσωπικό επίπεδο, το 29% κρίνει ότι μάλλον θα βελτιωθεί η οικονομική του κατάσταση χάρη στο σχέδιο, το 34% κρίνει ότι θα επιδεινωθεί, ενώ το 36% δεν αναμένει καμία αλλαγή.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως και τις 9 Αυγούστου σε 1.010 ενήλικε. Το ποσοστό λάθους της κυμαίνεται στο συν-πλην 4%.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα