Οριακά κέρδη στο Τόκιο

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009 10:48

Οριακή άνοδο 0,2% σημείωσε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, μετά τη διόρθωση του χρηματιστηρίου της Σανγκάης που διαδέχθηκε την πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης εξαιτίας ανησυχιών ότι το ράλι των ριψοκίνδυνων τίτλων ίσως έχει ξεπεράσει τα όρια.

Την παράσταση έκλεψε, ωστόσο, το κινεζικό χρηματιστήριο, το οποίο έκανε βουτιά 5,8% στη χθεσινή συνεδρίαση. Ο δείκτης Shanghai Composite Index κινήθηκε σε θετικό έδαφος στη διάρκεια της ημέρας και είχε σταθεροποιηθεί σε υψηλότερα κατά 1,7% επίπεδα στο κλείσιμο του Nikkei.

Σκεπτικοί εμφανίζονται οι αναλυτές στο Τόκιο σχετικά με τη βαρύτητα που πρέπει να δοθεί στις διακυμάνσεις του κινεζικού χρηματιστηρίου, επισημαίνοντας ότι τα υψηλά κέρδη που έχουν καταγραφεί στα παγκόσμια χρηματιστήρια μετά το Μάρτιο έχουν ωθήσει τους επενδυτές σε ρευστοποίηση κερδών.

«Είναι σαφές ότι οι τιμές των μετοχών βρίσκονται σε εύθραστα υψηλά επίπεδα και για το λόγο αυτό διατηρούμε στάση αναμονής θεωρώντας ότι στα χρηματιστήρια θα επικρατήσουν πτωτικές τάσεις», σχολιάζει ο Τομόμι Γιαμασίτα, διαχειριστής κεφαλαίων στην Shinkin Asset Management.

Στις 10.284,96 μονάδες έκλεισε ο Nikkei στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 949,66 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα