Rio Tinto: Δέχθηκε προσφορά 2 δισ. δολαρίων για πώληση της Alcan Packaging

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009 11:56

Την κατάθεση προσφοράς ύψους 2 δισ. δολαρίων από την αυστραλιανή εταιρεία συσκευασίας Amcor για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Alcan Packaging επιβεβαίωσε με σημερινή της ανακοίνωση η Rio Tinto.

Η προτεινόμενη πώληση, για την οποία απαιτείται νομοθετική έγκριση, εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς πωλήσεων στοιχείων ενεργητικού που έχει δρομολογήσει η Rio Tinto με στόχο τον περιορισμό των χρεών που συνόδευαν την Alcan, την οποία εξαγόρασε το 2007 έναντι 38 δισ. δολαρίων.

Τα στοιχεία ενεργητικού της Alcan Packaging που προτείνονται προς πώληση αντιστοιχούν σε ετήσιο τζίρο ύψους 4,1 δισ. δολαρίων και αφορούν στη συσκευασία για λογαριασμό φαρμακευτικών και εταιρειών καπνού, καθώς και επιχειρήσεις συσκευασίας τροφίμων και Ευρώπη και Ασία. Το τμήμα της δραστηριότητας που αφορά στα προϊόντα ομορφιάς δεν συγκαταλέγεται στη συμφωνία.

Τα κεφάλαια για την εξαγορά η Amcor σχεδιάζει να αντλήσει με συνδυασμό αύξησης κεφαλαίου μέσω της διάθεσης μετοχών αξίας 1,3 δισ. δολαρίων και τραπεζικού χρέους. Σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, για την ολοκλήρωση της εξαγοράς απαιτούνται «αρκετοί μήνες». Η τελική τιμή θα προκύψει μετά από συνυπολογισμό της προ της εξαγοράς απόδοσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Amcor.

Πηγή: The Financial Times



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα