Στα έξυπνα δίκτυα στρέφονται οι «πράσινες» επενδύσεις

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009 14:53

Αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος παρατηρείται στον κλάδο πράσινων τεχνολογιών στις ΗΠΑ, ο οποίος υπέστη σημαντική μείωση εισροής κεφαλαίων το τελευταίο διάστημα, εν όψει της ίδρυσης νέων, πολλά υποσχόμενων εταιρειών και της διεξαγωγής δημόσιων εγγραφών που μπήκαν «στον πάγο» εξαιτίας τις διεθνούς ύφεσης.

Τα επενδυτικά κεφάλαια στρέφονται από τις τεχνολογίες έντασης κεφαλαίου που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας, για παράδειγμα, στις τεχνολογίες που αφορούν στην αποθήκευση, τη μεταφορά και την αύξηση της αποδοτικότητας.

Βροχή πέφτουν τα στοιχήματα υπέρ των εταιρειών παραγωγής μπαταριών ιόντων λιθίου, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ηλεκτρικούς σταθμούς για την αύξηση της αποδοτικότητας των λειτουργικών συστημάτων, καθώς και κατευθείαν από τους καταναλωτές για ελεγχόμενη κατανάλωση ενέργειας.

Οι τεχνολογίες έξυπνων δικτύων αποσκοπούν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και της αξιοπιστίας των υφιστάμενων δικτύων ηλεκτρισμού. Σύμφωνα με τους αναλυτές και τα στελέχη του κλάδου, η τάση αυτή υπέρ των πράσινων ενεργειών αναμένεται να συνεχιστεί αυξανόμενη ολόκληρο το 2010.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα