GM: «Έκλεισε» η συμφωνία πώλησης της Saab

Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009 17:30
UPD:19/08/2009 08:58

Υπεγράφη η συμφωνία για πώληση του ζημιογόνου βραχίονα Saab Automobile AB στη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία σπορ αυτοκινήτων, Koenigsegg Group AB, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της GM, παρότι παραμένουν αρκετά ακόμη οικονομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.

Η επιχειρηματική αυτή κίνηση πραγματοποιείται δύο μήνες μετά την υπογραφή επιστολής πρόθεσης συνεργασίας μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, βάσει της οποίας η Koenigsegg αποκτά το δικαίωμα παραγωγής της επόμενης γενιάς αυτοκινήτων Saabs χωρίς να καταβάλει αντίτιμο.

Η εν λόγω συμφωνία πρόκειται να βάλει έναν ακόμη λίθο στο δρόμο της GM προς τη ριζική της αναδιάρθρωση, εν όψει της πώλησης του πλειοψηφικού της μεριδίου στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις Opel και Vauxhall.

Παρότι το τίμημα εξαγοράς είναι στην ουσία μηδενικό, στην πραγματικότητα η πώληση της Saab δεσμεύει τη σουηδική κυβέρνηση να παρέχει εγγυήσεις έναντι δανείων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η συμφωνία προβλέπει, επίσης, τη μεταβίβαση της τεχνολογίας και των υπηρεσιών από τη GM στους νέους ιδιοκτήτες της Saab.

Πηγή: The Wall Street Journal



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα