Κατάθεση ν/σ για επιχειρηματικά πάρκα και ίδρυση εταιρειών

Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής
Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2009 15:07
UPD:18:14
AΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ

Την κατάθεση των νομοσχεδίων για τα επιχειρηματικά πάρκα και την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης μιας εταιρείας ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, το πρώτο θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και το δεύτερο θα κατατεθεί μετά από ένα, σύντομο σχετικά, χρονικό διάστημα.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι επιχειρείται να μπει τάξη στις βιομηχανικές περιοχές, το θεσμικό πλαίσιο των οποίων είναι ξεπερασμένο και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να συμφιλιώσουμε το περιβάλλον με την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Αναφορικά με την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης μιας εταιρείας, επεσήμανε ότι σήμερα απαιτούνται από 14 έως 18 διαφορετικά βήματα για να ιδρυθεί μια εταιρεία, κάτι το οποίο πέρα από την ταλαιπωρία των ενδιαφερόμενων, έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι να περιοριστούν τα βήματα σε τέσσερα, δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, και τόνισε ότι αυτά δεν είναι λόγια αλλά είναι συγκεκριμένα βήματα που κάνει η κυβέρνηση, για να βελτιώσει την καθημερινότητα.

Αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που ελήφθησαν μέχρι τώρα για την ανταγωνιστικότητα και τόνισε ότι μόνο το υπουργείο Ανάπτυξης μέσα στο 2009 ρίχνει στην αγορά 11,5 δισ. ευρώ μέσω του ΤΕΜΠΜΕ και του ΕΣΠΑ σε επιχειρήσεις.

«Η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της»

Ερωτηθείς σχετικά με την έκδοση Χριστοφοράκου, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της. Επιτέθηκε δε στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το ότι θέτει ερωτήματα, ενώ θα έπρεπε να απαντήσει το ίδιο πρώτα σε ερωτήσεις, όπως το τι γίνεται με τον Τσουκάτο και γιατί υπέγραψε τις συμβάσεις με τη Siemens.

ΚΚΕ:

Βολές περί νέων προκλητικών κινήτρων και προνομίων στους βιομήχανους εξαπολύει το ΚΚΕ εναντίον της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς, προκειμένου να δώσει νέα προκλητικά κίνητρα και προνόμια στους βιομήχανους. Αυτό κάνει και με το νομοσχέδιο για τα λεγόμενα βιομηχανικά πάρκα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

Καλεί δε το λαό «να απαντήσει οργανωμένα, έγκαιρα και αποφασιστικά, για να αντιμετωπίσει την αντιλαϊκή πολιτική».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα