Δυναμικό ξεκίνημα στις ευρωπαϊκές αγορές

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009 10:11
UPD:10:14

Με άνοδο άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γουόλ Στριτ και των ασιατικών χρηματιστηρίων που έκλεισαν με κέρδη.

Το χρηματιστήριο της Σαγκάης ανέκαμψε δυναμικά μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις των δύο τελευταίων εβδομάδων. Ο δείκτης αναφοράς της Σανγκάης ενισχύθηκε κατά 3,6% μετά τα δημοσιεύματα για έγκριση πολλών αμοιβαίων κεφαλαίων από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς εντός της εβδομάδας, με μια ένδειξη σιωπηρής υποστήριξης της κινεζικής αγοράς που έκανε βουτιά 20 ποσοστιαίων μονάδων τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε με άνοδο 1% στις 4.736,69 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύεται κατά 1,1%, στις 5.289,94 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει άνοδο 1,3% φθάνοντας τις 3.495,19 μονάδες.

Επικεφαλής της ανοδικής τάσης έχει τεθεί ο πετρελαϊκός κλάδος με τη μετοχή της βρετανικής BP να ενισχύεται κατά 1,3% επωφελούμενος από το ράλι των τιμών του «μαύρου χρυσού».

Σημειώνεται ότι η τιμή του πετρελαίου σημείωνε χθες άνοδο σχεδόν 4% ύστερα από την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης για απότομη πτώση των εισαγωγών αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, καθώς και των αμερικανικών αποθεμάτων.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας, τα αποθέματα αμερικανικού αργού μειώθηκαν κατά 8,4 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, μιας και οι εισαγωγές υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους από το Σεπτέμβριο του 2008.

Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ήταν και η πτώση των αποθεμάτων βενζίνης. Το αμερικανικό αργό ενισχυόταν κατά 2,64 δολ., στα 71,83 δολ. το βαρέλι, ενώ θετική ήταν και η εικόνα του βρετανικού brent που σημείωνε άνοδο κατά 1,84 δολ. στα 74,21 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα