China Mobile: Συρρίκνωση κερδών για το β’ τρίμηνο

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009 10:47

Την πρώτη μείωση κερδών μετά το 1999 σημείωσε η μεγαλύτερη παγκόσμια εταιρεία τηλεφωνίας (βάσει χρηματιστηριακής αξίας), China Mobile Ltd., εξαιτίας της μείωσης του ρυθμού επέκτασης της συνδρομητικής βάσης παράλληλα με την εντατικοποίηση του ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη δευτέρου τριμήνου υποχώρησαν στα 30,1 δισ. γεν, από 30,6 δισ. γεν ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του κινεζικού κολοσσού. Σύμφωνα με τις προβλέψεις πέντε αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, τα κέρδη της εταιρείας αναμένονταν να ανέλθουν στα 31,1 δισ. γεν.

Το μέσο ύψος των λογαριασμών σημείωσε πτώση 11% εξαιτίας της περικοπής των χρεώσεων και την επικέντρωση της China Mobile σε αγροτικές περιοχές χαμηλότερου εισοδήματος.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Γουάνγκ Ζιαντζό, αύξησε τις δαπάνες στις πολυτελείς υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων, μετά τη δραστηριοποίηση της Telecom και της China Unicom (Hong Kong) Ltd. στο συγκεκριμένο τομέα εντός του έτους.

«Ο ρυθμός ανάπτυξης της China Mobile έχει υποχωρήσει σημαντικά λόγω πολιτικής αλλά και του καινούργιου κύκλου κεφαλαιουχικών δαπανών», σχολίασε η Πωλίν Νταν, επικεφαλής επενδύσεων της Samsung Investment Trust Management στο Χονγκ Κονγκ.

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα