Α. Ντάρλινγκ: Στο διεθνές μικροσκόπιο το ζήτημα των απολαβών

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009 14:10

Την ανάγκη να συμπεριληφθούν οι απολαβές των τραπεζιτών στην ατζέντα των υπουργών οικονομικών του G20 που συνεδριάζουν τον επόμενο μήνα υπογράμμισε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών σε σημερινή του δήλωση.

Ο ¶λιστερ Ντάρλινγκ δήλωσε αποφασισμένος να κινηθεί δια της νομοθετικής οδού, εάν χρειαστεί, προκειμένου να θέσει όρια στις αμοιβές και τα μπόνους του Σίτι, αν και πιστεύει ότι το ζήτημα πρέπει να μπει στο διεθνές μικροσκόπιο.

Το κοινό αίσθημα προκάλεσε η προσφορά που έκανε αυτή την εβδομάδα η Barclays σε πέντε traders της ανταγωνίστριας JPMorgan, με την οποία υπόσχεται μπόνους που ξεπερνούν συνολικά τα 30 εκατ. λίρες. Παράλληλα, σφοδρή κριτική δέχθηκε η Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βρετανίας, η οποία φαίνεται να υπαναχωρεί του νέου κώδικα αμοιβών που είχε εξαγγείλει.

«Οι τράπεζες πρέπει να επιδείξουν υπευθυνότητα στις αμοιβές και τα μπόνους και αυτό που με προβληματίζει είναι ότι όταν ζητείται από τις τράπεζες αυτό, η απάντηση είναι ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, οι Αμερικανοί, οι Σουηδοί ή οι Γάλλοι θα πάρουν τα στελέχη μας», δήλωσε ο Ντάρλινγκ κατά τη ραδιοφωνική του συνέντευξη στο BBC Radio 4.

«Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και να συζητηθεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του G20 το Σεπτέμβριο», εξήγησε.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα