Ρουμανία: Επενδυτικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη της ενέργειας

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009 09:52

Το υπουργείο οικονομίας της Ρουμανίας έχει προχωρήσει στον προσδιορισμό επενδυτικών ευκαιριών, συνολικού ύψους 40 δισ. ευρώ στον τομέα της ενέργειας, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, κ. Adriean Videanu, προσθέτοντας πως οι ευκαιρίες αυτές θα μπορούσαν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον σημαντικών επενδυτών.

Μεταξύ των επενδυτικών ευκαιριών ο υπουργός ανέφερε την κατασκευή νέου υδροηλεκτρικού σταθμού στο Δούναβη και την κατασκευή δεύτερου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η ακριβής τοποθεσία του οποίου θα έχει αποφασιστεί έως τα τέλη του έτους.

Οι συμπράξεις μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό μοχλό για την υλοποίηση των επενδυτικών αυτών έργων και την αντιμετώπιση των δυσκολιών που παρουσιάζει η σημερινή κατάσταση, επεσήμανε ο κ. Videanu, προσθέτοντας ωστόσο πως, τουλάχιστον προς το παρόν, το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν είναι ελκυστικό και ανταγωνιστικό για σκοπό αυτό.

«Μετά από προσεκτική ανάλυση το δημόσιο θα πρέπει να λάβει την απόφαση να πουλήσει τις μειοψηφικές του συμμετοχές σε όλες τις εταιρείες. Γίνεται λόγος για τις συμμετοχές που ανήκουν στην Authority for State Asset Resolution και την Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων του υπουργείου οικονομίας», ανέφερε σε άλλο μέρος των δηλώσεών του ο υπουργός.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα