EE: Συνεχίζεται ακάθεκτη η επέκταση των αιολικών πάρκων το 2009

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009 17:13

Αποφασισμένη να επεκτείνει και φέτος τη δυναμικότητα της αιολικής ενέργειας δηλώνει η Ευρώπη, παρά την εξασθένιση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας εν μέσω διεθνούς κρίσης, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA).

Κατά 8.600 megawatts αναμένεται να αυξηθεί η δυναμικότητα των αιολικών πάρκων στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντός του 2009 –αύξηση κατά 1% υψηλότερη από την περσινή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της EWEA.

«Αν και η προοπτική για το 2009 είναι ενθαρρυντική, η ικανότητα του κλάδου αιολικής ενέργειας να ανταπεξέλθει στη χρηματοοικονομική κρίση θα δοκιμαστεί ουσιαστικά το 2010», υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της EWEA, Κρίστιαν Κγιάερ. Ο λόγος που οι ειδικοί της EWEA εκτιμούν ότι το 2010 θα έχει δριμύτερες επιπτώσεις στον κλάδο είναι τα χαμηλά επίπεδα ρευστότητας στις αγορές δανείων.

Η φετινή επέκταση των υποδομών αιολικής ενέργειας υπολογίζεται ότι θα αυξήσει τη συνολική δυναμικότητα της ΕΕ σε 73.535 megawatts έως το τέλος του έτους, έναντι των 64,935 megawatts που ήταν πέρσι.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα