Πάνω από τα 74 δολάρια η τιμή του αργού

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009 18:26

Τα 74 δολάρια υπερέβη σήμερα η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2008, καθώς σειρά οικονομικών στοιχείων που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας επιβεβαίωσαν την εκτίμηση του προέδρου της Fed Μπεν Μπερνάνκι ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου του αμερικανικού ελαφρού αργού άγγιξε σήμερα τα 74,72 δολάρια, για να υποχωρήσει το απόγευμα στα 74,18 δολάρια, κερδίζοντας 1,27 δολάρια στο βαρέλι σε σχέση με τη χθεσινή τιμή "κλεισίματος".

Η τιμή του αντίστοιχου συμβολαίου του αργού τύπου μπρεντ διαμορφωνόταν στα 74,46 δολάρια, κερδίζοντας 1,13 δολάρια στο βαρέλι σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο. Νωρίτερα, άγγιξε τα 74,97 δολάρια το βαρέλι.

Οι δείκτες PMI που δημοσιοποίησε σήμερα η Market Economics διαμόρφωσαν ευνοϊκό κλίμα πριν από την ομιλία του προέδρου της Fed στο ετήσιο συνέδριο της ομοσπονδιακής αρχής στο Τζάκσον Χοουλ στο Κάνσας.

Ο προκαταρκτικός σύνθετος δείκτης για τον τομέα μεταποίησης και υπηρεσιών στην ευρωζώνη ανήλθε, τον Αύγουστο, στο 50, από 47 τον Ιούλιο. Απροσδόκητη ανάπτυξη κατεγράφη τον Αύγουστο στο μεταποιητικό τομέα στη Γερμανία όσο και στον τομέα υπηρεσιών στη Γαλλία, παρέχοντας ένδειξη ότι η εγχώρια ζήτηση στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης βοηθά στην έξοδο της περιοχής από τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων έξι δεκαετιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα