Τηλεφωνική συνομιλία Σταϊνμάγιερ - Χ. Κλίντον για την Opel

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009 14:31

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Αμερικανίδα ομόλογο του Χίλαρι Κλίντον για το μέλλον της Opel, ευρωπαϊκής θυγατρικής της General Motors, είχε χθες ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, όπως ανακοίνωσε το Βερολίνο.

«Ο κ. Σταϊνμάγιερ και η Αμερικανίδα ομόλογος του κ. Κλίντον είχαν τηλεφωνική επικοινωνία χθες το βράδυ στις 23.00 (ώρα Ελλάδας)», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών.

Στη διάρκεια της συνομιλίας, ο κ. Σταϊνμάγιερ «υπογράμμισε ότι τα συμφέροντα της γερμανικής δημοκρατίας ως χορηγού εγγυήσεων θα πρέπει να ληφθούν υπόψη σε όλες τις μελλοντικές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της Opel», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Γερμανός υπουργός κάλεσε επίσης την κ. Κλίντον «να λάβει το συντομότερο δυνατό μια απόφαση που θα διασφαλίζει το μέλλον όλων των μονάδων της Opel και τη διατήρηση όσων το δυνατόν περισσοτέρων θέσεων εργασίας στην Γερμανία».

Ο ίδιος πρόσθεσε, σύμφωνα με το υπουργείο, ότι «μετά από πολλούς μήνες έντονων διαπραγματεύσεων, είναι καιρός τώρα να ληφθεί μια απόφαση -οι εργαζόμενοι στην Opel έχουν το δικαίωμα να ξέρουν την αλήθεια και να έχουν μια προοπτική αξιόπιστου μέλλοντος».

«Η Χίλαρι Κλίντον απάντησε ότι θα ενημερώσει την αμερικανική διοίκηση για τις απόψεις της γερμανικής κυβέρνησης», καταλήγει το ανακοινωθέν του Βερολίνου.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα