Με θετικό πρόσημο άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 11:07

Με κέρδη άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για τρίτη συνεχή συνεδρίαση, με τις μετοχές των τραπεζών και των εμπορευμάτων των κερδίζουν έδαφος χάρη στην τόνωση της ψυχολογίας των επενδυτών αναφορικά με τις προοπτικές της διεθνούς ανάκαμψης.

¶νοδο 0,4% κατέγραφε στις 10.09 (ώρα Ελλάδος) ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 των μεγαλύτερων μετοχών, ο οποίος βρισκόταν στις 970,99 μονάδες.

«Η κατεύθυνση των αγορών αντανακλά τα κίνητρα που έχουν δώσει οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, τα οποία έχουν προκαλέσει ευδαιμονία… αν και δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος για τη βιωσιμότητά τους», σχολιάζει ο Τζάστιν Στιούαρτ, διευθυντής της Seven Investment Management.

«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με την αγορά, η οποία έχει ξεφύγει και οι επενδυτές κινδυνεύουν να χάσουν την αίσθηση των αποτιμήσεων», συμπληρώνει.

Τη μεγαλύτερη ώθηση στο δείκτη έδωσαν οι τράπεζες, με τις Barclays, UniCredit και Lloyds Banking Group να καταγράφουν κέρδη μεταξύ 1,5-3,1%. Σημαντικά ενισχύθηκαν και οι μετοχές ενέργειας, μετά την άνοδο της τιμής του αργού στα 74 δολάρια/βαρέλι χάρη στη διάχυτη αισιοδοξία για την ανάκαμψη από τη διεθνή ύφεση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα