GM: Κοντά σε συμφωνία πώλησης του Hummer

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 13:09

Συμφωνία για την πώληση του τομέα παραγωγής του Hummer σε κινεζικό κατασκευαστή μηχανικού εξοπλισμού ενδέχεται να υπογράψει σύντομα η GM, αναφέρουν πηγές του Bloomberg.

Στελέχη του πιθανού αγοραστή Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co. με έδρα την κινεζική Τσενγκντού αναμένεται να μεταβούν στο Ντιτρόιτ στις αρχές της εβδομάδας για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τη GM. Εκτιμάται ότι στη διάρκεια του εν λόγω ταξιδιού θα υπογραφεί και θα ανακοινωθεί η οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GM, Φριτζ Χέντερσον, έχει βαλθεί να «απαλλάξει» την αυτοκινητοβιομηχανία από τις μισές περίπου επωνυμίες και να επικεντρωθεί στις υπόλοιπες τέσσερις.

«Μετά τις αρχές Ιουνίου, όπου η GM ανακοίνωσε ότι πρωτοήρθε σε επαφή με την Tengzhong για πιθανή πώληση της επωνυμίας Hummer, τα δύο μέρη συνομιλούν συχνά με στόχο την οριστικοποίηση μιας απόφασης», αναφέρει ηλεκτρονικό μήνυμα της GM προς το διευθύνοντα σύμβουλο του Hummer, ο Τζιμ Τέιλορ. «Οι διαπραγματεύσεις σημειώνουν πρόοδο και η εξαγορά θα ανακοινωθεί αμέσως μόλις υπογραφεί οριστική συμφωνία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα