ΓΣΕΒΕΕ: Στενωπός για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009 14:31

Περαιτέρω επιδείνωση όλων των οικονομικών στοιχείων για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις καταδεικνύει έρευνα που διεξήγαγε το IME ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την MARC.

Η πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 8 Ιουλίου μέχρι 14 Ιουλίου 2009 (δείγμα 831 επιχειρήσεων), με στόχο την καταγραφή και το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις (1- 49 εργαζομένων) αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η έρευνα εξετάζει ανά κλάδο (εμπόριο, υπηρεσίες, μεταποίηση), νομική μορφή και αριθμό εργαζομένων, την επιρροή της κρίσης (εγχώριας και διεθνούς) σε κάθε πτυχή λειτουργίας των επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο: τη μείωση της ζήτησης και της ρευστότητας, τις επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας, τις ασφαλιστικές εισφορές, την κρατική ακρίβεια και το λειτουργικό κόστος, τις επιπτώσεις των φορολογικών μέτρων και της πολιτικής ρευστότητας.

Παράλληλα γίνεται και σύγκριση με προηγούμενη έρευνα της MARC (27 Απριλίου 2009 έως 4 Μαΐου 2009) όπου διαφαίνεται και η περαιτέρω επιδείνωση όλων των οικονομικών στοιχειών.

Tα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009 και ώρα 12:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ (Αριστοτέλους 46).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα