Βρετανία: Στα υψηλά 18 μηνών οι εγκρίσεις στεγαστικών δανείων

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009 15:06

¶νοδο σημείωσαν οι εγκρίσεις στεγαστικών δανείων στη Βρετανία, οι οποίες ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο μετά το Φεβρουάριο 2008, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Βρετανών Τραπεζιτών.

Οι εγκρίσεις δανείων για αγορά κατοικίας ανήλθαν στις 38.181 από 35.564 τον Ιούνιο, ενώ ο μικτός ενυπόθηκος δανεισμός αυξήθηκε στα 8,4 δισ. λίρες από 8,1 δισ. λίρες τον περασμένο μήνα.

«Ο αριθμός των στεγαστικών δανείων που εγκρίνονται κάθε μήνα από τις τράπεζες καταναλωτικής πίστης εξακολουθεί να αυξάνει», παρατηρεί ο Ντέιβιντ Ντουκς, διευθυντής του τμήματος στατιστικής της Ένωσης Βρετανών Τραπεζιτών. «Ο καινούργιος δανεισμός, ωστόσο, υπερκαλύπτεται από τις αποπληρωμές, γεγονός που σημαίνει ότι η μηνιαία καθαρή αύξηση παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα», επισημαίνει.

Ο αριθμός των εγκρίσεων στεγαστικών δανείων «παραμένει σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα από το μακροχρόνιο μέσο όρο», σημειώνει ο Ρίτσαρντ Μαγκουάιαρ, οικονομολόγος της Royal Bank of Canada στον Καναδά. «Μολονότι η ανάκαμψη του κλάδου συνεχίζεται, έχει να κάνει μεγάλο δρόμο ως τη “θεραπεία”», προειδοποιεί.

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα