ΔΕΗ: Στην κοινοπραξία ΜΕΤΚΑ - ΕΤΑΔΕ η κατασκευή νέας μονάδας στη Μεγαλόπολη

Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009 16:01
UPD:16:12

Την ανάθεση της κατασκευής της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη στη μειοδότρια κοινοπραξία των εταιρειών ΜΕΤΚΑ Α.Ε. και ΕΤΑΔΕ Α.Ε. αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ.

Η καθαρή ισχύς της Μονάδας είναι 811 MW και ο καθαρός βαθμός απόδοσης 56,9%. Το τίμημα για την κατασκευή της θα ανέλθει σε 500 εκατ. ευρώ, έναντι της αρχικά υποβληθείσας προσφοράς της μειοδότριας κοινοπραξίας ύψους 543 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ανάδοχος κοινοπραξία δεν θα εγείρει καμία απαίτηση σχετικά με ενδεχόμενη καθυστέρηση έως 13 μήνες στην έναρξη της εμπορικής λειτουργίας της Μονάδας, λόγω μη διαθεσιμότητας των Δικτύων Μεταφοράς 400kV ή/και Φυσικού Αερίου.

Προστίθεται δε πως προϋπόθεση για την ανάθεση είναι η αποδοχή από τον ανάδοχο του σχετικού με τα παραπάνω Ειδικού Όρου, που περιλαμβάνεται στη σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και θα περιληφθεί στη σύμβαση που αναμένεται να υπογραφεί μεταξύ των δύο μερών εντός του επομένου διμήνου, μετά τις αναγκαίες συζητήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα