Γ. Παπανδρέου: Η οικονομία χρειάζεται νέο προσανατολισμό

Συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς ενόψει ΔΕΘ
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009 14:54
UPD:14:57
EUROKINISSI /B.ΦΙΛΗΣ

Για «αναποτελεσματικές, σπάταλες και πελατειακές πολιτικές» της κυβέρνησης στην οικονομία έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων ενόψει της ΔΕΘ.

Ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πυρκαγιές τονίζοντας πως «οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και είναι καιρός αυτή η τραγωδία να αποτελέσει και την "κόκκινη γραμμή" για να γίνουν μεγάλες αλλαγές».

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι «έχουμε μπει σε φαύλο κύκλο, ήμασταν απροετοίμαστοι πριν την ύφεση, με αναποτελεσματικές, σπάταλες και πελατειακές πολιτικές, ενώ μπαίνοντας στην ύφεση έγιναν πολύ μεγάλα λάθη με πολιτικές που επιβάρυναν εμπόρους, μικρομεσαίους και εργαζόμενους».

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι οδήγησε στην ασφυξία τις επιχειρήσεις και σε υπερχρέωση τα νοικοκυριά και ότι ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν σοβαρές δημόσιες επενδύσεις αντ' αυτού έχουμε «καθυστερήσεις, προβλήματα και πελατειακή διαχείριση στο ΕΣΠΑ».

«Η οικονομία χρειάζεται στήριξη με μέτρα ανασύνταξης και μεσοπρόθεσμα χρειάζεται νέο προσανατολισμό με άξονα την "πράσινη ανάπτυξη", την καινοτομία και την τεχνολογία», επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Τόνισε δε πως «η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θα προκύψει μετά τις ερχόμενες εκλογές, θα ξεκινήσει άμεσα την μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα