Γ. Κασιμάτης: Η μικρομεσαία επιχείρηση πρέπει να επιβιώσει

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009 16:21

«Η μικρομεσαία επιχείρηση έχει προβλήματα, πρέπει να επιβιώσει και γι' αυτό πρέπει να αναθεωρήσουμε μια σειρά θέματα» τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γιώργος Κασιμάτης, μετά από τη συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ενόψει της ΔΕΘ.

Αναφερόμενος στα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κασιμάτης ανέφερε: «tα βασικά αιτήματα που θέσαμε στον κ. Γ. Παπανδρέου έχουν να κάνουν με το έλλειμμα και τη δημοσιονομική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί, για να μπορέσουμε να έχουμε συνέπεια σε σχέση με τις δεσμεύσεις μας στις Βρυξέλλες, καθώς και βασικά χρηματοπιστωτικά θέματα, που ταλανίζουν οικονομία και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δεν σημαίνουν για εμάς ότι πρέπει να ανοίξουν οι στρόφιγγες από τις τράπεζες και να ρέει χρήμα, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που επικρατεί στο θέμα της χρηματοπιστωτικής πολιτικής σε σχέση με την επιχείρηση».

Επεσήμανε δε πως «για να γίνουν επενδύσεις χρειάζεται επενδυτικό πρόγραμμα σε νέες τεχνολογίες και νέες πηγές ενέργειας και σε καινοτομίες και για να γίνει αυτό πρέπει να φτιάξουμε το επενδυτικό κλίμα, ώστε μετά από την κρίση η χώρα να είναι έτοιμη να υποδεχθεί ιδιωτικές επενδύσεις με στόχο τον ανθρώπινο παράγοντα και μόνιμες θέσεις εργασίας».

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως πρότεινε ο κ. Αρμενάκης, ο κ. Κασιμάτης δήλωσε πως «ό,τι πρέπει να γίνει για την Κυριακή θα το συζητήσουν όλοι μαζί οι κοινωνικοί φορείς και τα επιμελητήρια, όταν θα υπάρχει το κατάλληλο κλίμα, με στόχο να εντοπισθούν τα θετικά και αρνητικά», διευκρινίζοντας ταυτόχρονα: «εμείς θα ακολουθήσουμε ό,τι υποδείξουν και αποφασίσουν η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕ που έχουν τον πρώτο λόγο στο ζήτημα αυτό».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα