Micromedia-Μπριτάννια: Απορροφά Κλαουδάτο-Alphagraph

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2001 18:38

Τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών Micromedia-Μπριτάννια ΑΕ, Γ.Α. Κλαουδάτος ΑΕΕ και Alphagraph ΑΕ αποφάσισαν, σύμφωνα με κοινή τους ανακοίνωση στο δ.σ. του ΧΑΑ, να προτείνουν στις γενικές συνελεύσεις των εταιρειών τους την συγχώνευση δια απορροφήσεως των εταιρειών Γ.Α. Κλαουδάτος και Alphagraph από την Micromedia -Μπριτάννια.

Η Alphagraph δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και εμπορία παντός τύπου εκτυπωτικού μηχανήματος, μηχανών γραφείου, ηλεκτρονικών υπολογιστών και παροχή υπηρεσιών (service) για τα ως άνω μηχανήματα.

Ο κύκλος εργασιών της για τη χρήση 2001 προβλέπεται να ανέλθει στο ποσό των 1,5 δισ. δρχ. Ως ημερομηνία του ισολογισμού μετασχηματισμού των απορροφουμένων εταιρειών ορίσθηκε η 31/12/01.

Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής των μετοχών προσδιορίσθηκε αφού λήφθηκαν υπόψη οι εκτιμήσεις της ελεγκτικής εταιρείας ΣΟΛ ΑΕ, ως εξής:

Α)Μία μετοχή της Micromedia–Μπριτάννια προς μία μετοχή της Micromedia-Μπριτάννια,

Β) Μία μετοχή της Γ.Α. ΚΛλαουδάτος προς 0,99 μετοχές της Micromedia-Μπριτάννια, Γ) Μία μετοχή της Alphagraph προς 1,143097 μετοχές της Micromedia-Μπριτάννια.

Η Γ.Α. Κλαουδάτος αυτό το διάστημα βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης με την Elephant ΑΕΕ. Η συγχώνευση των δύο εταιρειών έχει ήδη εγκριθεί με την από 31/7/2001 απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και εκκρεμεί η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου και η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 14.860.125 νέων μετοχών που έχουν προκύψει από την συγχώνευση.

Ο αριθμός των μετοχών της Γ.Α. Κλαουδάτος που διαπραγματεύονται στο ΧΑΑ σήμερα, ανέρχεται σε 6.604.500 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 200 δρχ. η καθεμία.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εγκρίσεων ο αριθμός των μετοχών της θα ανέλθει σε 21.464.625 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 200 δρχ. η καθεμία. Με βάση τον αριθμό αυτό, δηλαδή τις 21.464.625 κοινές ονομαστικές μετοχές, έχει καθορισθεί η σχέση ανταλλαγής των μετοχών των εταιρειών Micromedia-Μπριτάννια, Γ.Α. Κλαουδάτος και Alphagraph. Ο διαμορφούμενος κύκλος εργασιών του νέου σχήματος για το 2001 θα ξεπεράσει τα 45 δισ. δρχ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα