Reuters: Έκκληση στον απερχόμενο Γκρίνμπεργκ να επιστρέψει στην AIG

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009 15:25

Έκκληση να γυρίσει πίσω απευθύνει ο διευθύνων σύμβουλος της AIG, Ρόμπερτ Μπένμος, στον προκάτοχό του, Μορίς Γκρίνμπεργκ, για να βοηθήσει στη διάσωση του κολοσσού, αναφέρει σε δημοσίευμα του Reuters.

O Γκρίνμπεργκ είναι ο άνθρωπος ίδρυσε και οδήγησε στον ασφαλιστικό κολοσσό στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς –ο οποίος, ωστόσο, αναγκάστηκε σε παραίτηση το 2005 εξαιτίας κατηγοριών για κακοδιαχείριση και κατάχρηση.

Ο Μπένμος, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της AIG στις 10 Αυγούστου, δήλωσε ότι τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Γκρίνμπεργκ σχετικά με το μέλλον της εταιρείας που διασώθηκε πέρσι από την αμερικανική κυβέρνηση.

Οι συζητήσεις των δύο ανδρών ενδέχεται να οδηγήσουν σε πρωτοφανή συμβιβασμό των δύο πλευρών που βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη εξαιτίας των κατηγοριών εις βάρος του Γκρίνμπεργκ.

«Μπορεί ο κόσμος να επιλέγει να τον διαβάλει, αλλά εγώ πιστεύω ότι μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε λύση, παρά τα προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν», δήλωσε σε συνέντευξη στο Reuters ο Μπένμος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα